Shop Forum More Submit  Join Login
×
VI. fejezet

A megszabott fél óra elteltével Rennek sikerült lenyugodnia. Gondolatai viszont változatlanul Juuzen körül jártak. Annyi mindent akart volna mondani, kérdezni, de nem tehette. Ha kimondja veszít. Az udvar üresen várta. A nap elérte a csúcspontját, meleg sugarai felmelegítették a levegőt. Túl gyorsan telt az idő... Rövid idő alatt annyi minden változott... Főleg ő. Egy alak kezdett kibontakozni az árnyékból. Juuzen is visszaért, viszont ezúttal nem mosolyodott el, még mindig feszült légkör lengte körül őket.
-Gyere. -invitálta magával.
A fiú egy néma bólintással követte. A romok mögé indultak, oda, ahol egykor leszálltak. Most egy kisebb hajó várt rájuk. Ren nem kérdezett semmit, egészen addig, míg el nem hagyták a bolygó légterét.
-Hova megyünk? -foglalt helyet Juuzen mellett.
Hátul ültek a ép robotpilótára volt állítva.
-Az meglepetés. -titokzatoskodott.
-Miért?
-Akkor ajándék. -tekintett félre- Ezért nem árulhatom el.
-Ajándék? -értetlenkedett Ren.
-Ma van a szülinapod, nem?
És valóban. A fiú már évek óta nem ünnepelte meg ezt a napot, így meg is feledkezett róla.
-Honnan tudtad?
-Számít az?
Ren maga elé meredve mosolygott. Kimondhatatlanul boldog volt, hogy Juuzen gondolt rá. Némán dőlt a fiú vállára, aki meg se rezzent. Egymáshoz simulva folytatták az utat.
Sötét, borongós folyosó, mely kimondhatatlan szörnyűségeket rejt. A múltat, a jövőt, de a jelent nem. A jelen boldog volt, könnyű és békés. Most mégis a régmúlt szellemei tértek vissza. Ő már megint ott állt. A hosszú folyosó egy ajtóhoz vezetett. Fölötte a vasba csak egy szó volt vésve, de a fények miatt nem látszott jól. Han pár méterre állt az ajtótól és Rentől. Az összes többi folyosó megszűnt létezni. A falak leomlottak.. Nem volt más út. Ha tovább akart jutni, ha véget akart vetni ennek a szörnyű rémálomnak, szembe kellett néznie apjával. "De hogy?" Ren dermedten állt. Han felé nyújtotta kezét.
-Gyere haza velem fiam...
-Ne...
-Ben... gyere...
-Ne!
-Ben...! ...en! Ren!
Zihálva riadt fel a kis heverőn. A hajón volt egy kopott pokróccal leterítve, mellette Juuzen térdelt komoly, kissé aggódó arccal.
-Jól vagy?
A fiú először nem tudta mit is mondjon, de ha mesél neki az álmáról gyengének tűnhet.
-Igen.. jól..
Juuzen összevonta a szemöldökét.
-Kiabáltál álmodban.
"Basszus!" Eddig fogalma sem volt róla, hogy amit álmában kimond azt a valóságban is. Mégis hallgatott. Nem volt hajlandó beismerni ezt a mély kínt, ami már hetek óta megkeserítette álmait. Juuzen bólintott.
-Nem fogok rákérdezni. -jelentette ki- Ha majd akarsz róla beszélgetni meghallgatlak.
-Kössz... -Ren alig hallatszott.
-Menj mosakodj meg, mindjárt leszállunk.
A fiú egy néma bólintás kíséretében indult a fürdő felé. Vizes arcát nézve a tükörben igyekezett erőt meríteni valahonnan mélyről. "Ennél erősebb vagyok!" Még időben visszaért a pilótafülkébe, hogy lássa a leszállást. A távolról vörös bolygó, közelről csak sivatag volt. Ameddig a szemük ellátott, mindenhol csak homok és sziklák. Néhány nagyobb állat lábnyoma is láthatóvá vált, ahogy közeledtek a talajhoz. "Szép kopár..." Amint a hajó landolt a fiúk ismét hátra mentek. Juuzen két köpenyt szedett elő egy régi lábából. Az egyiket felvette, míg a másikat Renre akarta felsegíteni. A fiú elhúzódott.
-Egyedül is megy.
-Hát persze. -adta át kicsit nevetve- Bocs.
De Ren nem volt mérges, még ez a figyelmes gesztus is boldoggá tette. A hajóról leérve megcsapta őket a forró, száraz levegő. Szinte már fájdalmas volt a napon tartózkodni. Felhúzták csuklyájukat és célirányosan indultak el. Alig tíz percnyi séta után egy kis városka tűnt fel a horizonton. Nem délibáb volt, hanem valóság. Nagy volt a nyüzsgés a piacon, így a fiúk teljesen el tudtak vegyülni a tömegben. Miközben Ren hallgatott egy számára ismeretlen nyelvet, Juuzen valami ételt vett a közeli bódéról. Bár színre, alakra nem lehetett volna megmondani, hogy ez az izé ehető, csupán abból következtetett, hogy az idevalósiak jóízűen eszik. Kikeveredve a tömegből egy nagyobb épület árnyékában húzták meg magukat.
-Szörnyen meleg van. -legyezte magát Ren.
-Na igen. -kötötte fel a haját Juuzen- Tessék.
Egy hajgumit és egy olyan furcsa ételt nyújtott oda a fiúnak. Ren vonakodva bár, de felkötötte a haját. A gyors konty egy monolk farkára emlékeztetett. Juuzen gyengéden mosolyodott el, ujjaival finoman megérintette Ren kócos haját.
-Tetszik?
-Nagyon. -súgta, közelebb hajolva, majd elhúzódott egy huncut vigyorral az arcán.
-Kóstold meg. -mutatott az ételre.
-Nem tudom mi ez. -bámulta bizonytalanul Ren.
-Itt őshonos gyümölcs. -törölgette meg köpenye sarkával- Máshol nem is lehet kapni.
"Egy gyümölcs miatt jöttünk idáig?" Megtisztítva a homoktól, harapott belőle egy kicsit. Édeskés volt, mintha a hús is homokos lenne,  kis darabkák szorultak a fiú fogai közé. Egész finom volt, semmi különleges, csak finom.
-Nem is rossz. -mondta Juuzen, valószínűleg csak úgy magának.
-Még nem kóstoltad? -eszmélt fel Ren.
-Nem. Még sose jártam itt. -vallotta be.
Most már tényleg homályos volt ez az egész.
-Akkor miért jöttünk ide?
-Miattad.
-Nem értelek, még életemben nem voltam itt.
Juuzen szeme elkalandozott egy percre a tájon. Mintha mindent látott volna. Magával ragadta a hely perzselő szépsége. De rövid időn belül visszafordult a fiúhoz.
-Itt nőtt fel Luke... -mielőtt Ren közbeszólhatott volna fojtatta- ..., de ami fontosabb, itt született a nagyapád. Ez a Tatooine.
A fiú lefagyott. "Itt?" Szeme ismét körbepásztázta a tájat.
-Tudom, hogy ez nem számít ajándéknak, de gondoltam megnéznéd.
Ren továbbra is szótlan volt. Kavargott a gyomra, hirtelen minden más megvilágításba került. A példaképe itt született, itt töltötte a gyerekkorát és most, ő is itt lehetett.
-...Ha... Látsz bármit, amit szeretnél szólj... hogy legyen rendes ajándékod is...
-Nem kell. -felelte csendesen- Nem kell semmi más.
A fiú csókol nyomott szerelme homlokára, majd hozzátette:
-Boldog születésnapot, Ren!
Hosszú percekig ültek ég ott az árnyékban. A hőmérséklet elérte a csúcspontot, így elviselhetetlenné vált. Juuzen ezt nagyon rosszul viselte.
-Gyere. -rázta fel Ren- Be kell mennünk valahova.
Egymásba kapaszkodva botorkáltak el egy közeli fogadóig. A vastag kőfalak tökéletesen szigeteltek, bent kellemes hűvös uralkodott. Egy-két perc múlva Juuzen is kezdte összeszedni magát. Egyenlőre csak vizet kértek, az ebédet majd kiválasztják, ha már nem porzik a torkuk.
-Jobban vagy?
-Sokkal. -mosolygott- Köszönöm.
-Azt hittem ott fogsz elájulni! -csattant fel Ren.
-Mivel trópusi bolygóról származom, elég rosszul viselem a szárazságot.
-Elég rosszul... -ismételte.
-Oké, nagyon rosszul. -helyesbített- Mit kérsz ebédre?
-Még pár hordó vizet.
Juuzen jóízűen nevetett fel. Ez volt az első alkalom, hogy Ren elengedte magát. Végül a pincér segítségével választottak valamit, amit végül meg is bírtak enni. Egy rövid szieszta után viszont ismét nekivágtak a sivatagnak. Mivel hosszabb út állt előttük egy bérelt siklóval tették meg az utat.
-Honnan tudod?
-Mit?
-Hogy itt született? Még én sem tudta. -egy pillanatra elhallgatott- Igazat mondtál, ugye?
-Persze. -csattant fel Juuzen- Mért hazudtam volna? Vagy nem gondolod, hogy egy közelebbi bolygót találtam volna ki?
-Igaz sajnálom, csak... meglepődtem...
-Hmm... Kérhetnél aranyosabban. -feszítette a húrt.
Ren agyán egy pillanatra átfutott, hogy rákiabál, de végül csendesen szólalt meg:
-N-Ne haragudj.
-Hogy is tudnék, mikor ilyen aranyos vagy? -oldódott fel.
"Hogy mondhatsz ilyet egy férfinak?"
-Nem sértés volt.
-Hagyjuk...
"Nem is vettem annak... de mégis... hogy bírod kimondani?"
Végre megérkeztek. Egy már jó ideje üresen álló, romos ház látványa tárult eléjük.
-Hol vagyunk?
-Itt nőtt fel Luke. -sóhajtott- Rengeteg emlék van itt...
A döbbent csendben mindketten lassan megközelítették a leharcolt házat. A falon ismerős nyomok éktelenkedtek. A rohamosztagosok fegyverei hagynak ilyet. Ren most járt itt életében először mégis, a hely atmoszférája magával ragadta. Lehunyt szemmel állt meg a romok mellett. Érezte, ahogy átjárja az erő, így érezte a fájdalmat, a kínt, szinte már hallotta a sikolyokat.
-Az idő elhalványítja az emlékeket, melyekkel senki sem törődik. Ez a hely nem ilyen. Amit láttál az utolsó percek rémképei.
Ren anélkül, hogy észre vette volna a fiú keze után nyúlt.
-Gyere, menjünk kicsit arrébb. -invitálta Juuzen maga után.
Nem mentek sokkal messzebb. Pár méterre a háztól sírkövek állták az idő próbáját. Itt még erősebb volt a fájdalom. Több hang és sikoly hallatszott, ahogy a harag is egyre csak nőtt.
-Ez a fájdalom... Az Övé, igaz?
-Igen. Anakin a két kezével ásta meg édesanyja sírját.
"Anakin..." Ezt a nevet bár ismerte, még sose használta, ahogy senki más sem.
-Tisztelem őt. -meredt a sírkőre- Ez mért olyan rossz?
-Szerintem nem az. -felelt egyszerűen- Mindenkinek kell egy példakép.
Összenéztek.
-Apám is hős volt, ahogy Luke és anya is...
-Te mégis mást választottál. Megbántad?
-Nem. -szeme visszatévedt a sírra- Van amit megbántam, de ezt nem.
-Sok mindent tettél Ren... visszavonhatatlan dolgokat.
-Már késő. -mondta rezzenéstelen arccal.
-Hibáztál, hisz ember vagy. -szemük ismét találkozott- De sohasem késő. A múlton már nem tudsz változtatni, de a jövőn még igen.
"Mégis mit vársz tőlem?" Megszorították egymás kezét. A pusztulás közepén, fájdalommal körülvéve csak ők maradtak egymásnak.
A napok lassan csúsztak lefelé az égboltról, ideje volt visszaindulniuk. Valamivel több, mint egy óra múlva ismét ott ültek a hajón. Csend volt, fáradtak voltak. Ren gondolatai egyre rendezettebbé váltak. Továbbra is rengeteg kérdése volt, mégis nyugalmat érzett. Nem volt rajta sem felelősség, sem teher. Végre szabad volt. "Vajon meddig tarthat még ez a béke?"
-Mindig azt hittem, hogy egyedül kell harcolnom. -kezdte halkan- Féltem, hogy örökre elvesztettem mindent... -mély levegőt vett- Amióta találkoztam veled, össze vagyok zavarodva... Szabadnak érzem magam. Úgy érzem már nem vagyok egyedül.
Juuzen szótlanul ölelte magához, kezek tapadtak a hátára.
-Csókolj meg... -súgta Ren épp csak hallhatón.
"Nem vagyok normális." A fiú hevesen csókolta szájon. Ren szorosan tartotta. Juuzen ledöntötte a kanapén. "Mért provokálom?" Egyre érzékibb csókká fokozódott. A fiú keze végigcsúszott Ren mellkasán. Mégsem engedett. "Így megint az lesz..." Juuzen végignyalta a nyakát. "Ne..." Majd elért a kulcscsontjához. "...Juuzen...!" A fiú feszülten állt meg.
-Túl messzire mentem.
-Az én hibám, nem gondolkodtam.
Juuzen elnevette magát.
-Igen, ez a szituáció pont ezt támasztja alá.
Végignézve rajtuk... Ren a fiú alatt feküdt. Aligha tudott volna szabadulni. Feszengve ült fel, de nem ő volt az egyetlen, aki ezzel küzdött.
-Ren, csak nem?
-K-Ki ne mond...
Nem is mondott semmit csak elmosolyodva magához húzta.
-Ne...
-Rossz érzés? -súgta a fülébe.
-Juuzen... engedj...
-Ren.. -megharapta a fülét.
Hangja szenvedéllyel teli volt. "Ez a hang..." Hallani akarta. Összeért a derekuk, érezték a másik izgalmát. "...!"
-Várj...! Ne...!
A fiú keze Ren felsője alá nyúlt. Végigsimította a gerincét, egészen a nadrágjáig.
-Milyen puha a bőröd...
-Juuzen...Kérlek...!
A fiú elhúzódott. Egész testét átjárta a feszültség, látszott, hogy alig bír magával.
-Tudod milyen nehéz uralkodni magamon?
Ren szótlanul hajtotta le a fejét. Felsőjét lehúzta ameddig csak bírta, hogy takarja merevedését.
-Sajnálom.
-Ne kérj folyton bocsánatot.
-Visszamegyek a pilótafülkébe.
A fiú tudta mit akar ezzel mondani, hogy nem fog visszajönni. Kényelmetlenül fészkelődött a kanapén. "Nem akarom... ma már egyszer megtettem..." De teste egyértelműen kívánta az érintést. A mosdó felé vette az irányt, ahol a zárt ajtó mögött kicsivel magabiztosabb volt. Lassan kezdte, de hamar a nadrágjába nyúlt. Ugyanazt a tempót követve, mint amivel az imént még Juuzen kínozta. "Nhhh..." Fejében a fiú hangja víz hangzott: "Tudod milyen nehéz uralkodni magamon?" "Juuzen.. akarlak.. Akarlak!" Ráharapott egy kikészített törölközőre. "Érints meg!" Nyögéseit ezzel erősen tompította. Nem lett volna képes hallgatni a saját hangját. "Mi a baj velem?" Törölte le kezét. "Férfi vagyok..." A szennyesbe dobta a textíliát. "...mégis felizgat." Megmosta az arcát. "Megőrülök.." Hamarosan visszatért a kanapéhoz, de a fiú tényleg nem jött vissza. Vele akart lenni, de átgondolva most mindkettejüknek jót tesz majd egy kis magány. Kényelembe helyezkedett az ablaknál és pásztázta a csillagokat.. a végtelen űrt, mely most mintha végre elnyelte volna a problémáit. "Ha örökre így maradhatnánk.. Csak mi ketten... Távol mindentől és mindenkitől.. Vajon békére lelnék?" Ilyen gondolatok cikáztak benne, ahogy a kietlen világűrt szelték át. "Ha nem kéne az lennem aki vagyok, lehetnék az, aki szeretnék?"

V. fejezet

Egy újabb napfényes reggel virradt a borús éjszakára. Ren a mára már mindennapos kisírt szemekkel ébredt. Karyna az ablakból figyelte, egy ideje már végre nem kellett noszogatnia. Sietve öltözött, de mielőtt kilépett volna a szobából megállt. Szüksége volt egy pillanatra, hogy átgondolja az elmúlt hét történéseit és rendet tegyen a fejében. Az udvarra érve elfojtott egy mosolyt Juuzen láttán. Azonnal érezte a változást, jobb kedve lett, már csak attól is, hogy láthatta őt. A fiú barátságosan intett Rennek.
-Jó reggelt! -köszöntötte.
Arcán ott ült az a szívmelengető mosoly, amit a fiú többé nem akart elveszteni.
-Jó reggelt! -viszonozta az üdvözlést.
Juuzen megsimogatta az éppen megérkező Karyna fejét.
-Akkor ma tökéletesítjük a gondolatolvasást.
Ren szótlanul bólintott. Elég magabiztos volt ezen a téren, mégis eszébe jutott mikor a roncsvadász ellenállt neki, sőt olvasott benne. Ez egyértelművé tette, hogy igenis van még mit csiszolnia a technikáján. Juuzen előzőnapi pofátlansága is beugrott... Valóban helytelenül tette, mégis úgy olvasott benne, hogy Ren észre sem vette. Ettől a szinttől még tényleg messze állt.
-Ren, figyelsz?
-Mi? -tért vissza a valóságba- Bocs, mit mondtál?
Ebben a pillanatban olyan őszintének, olyan ártatlannak tűnt. Egy percig teljesen a korának megfelelően nézett ki. Egy fiatal férfinak, akinek nem nyomja egy egész galaxis vezetése a vállát. Juuzen kezei az arcára tapadva húzták közelebb. Édes csókot nyomott Ren ajkára. De ezúttal nem utasította el.
-Mester!
Szakította félbe a pillanatot az egyik klón. Ren zavarában két kézzel lökte hátra a fiút. Juuzen mély sóhaj kíséretében fordult oda:
-Nem érek rá. -felelte csalódottan.
A férfi meghajolt és folytatta:
-Bocsásson meg Mester, de a Legfőbb Vezér üzent.
Erre már mindketten felkapták a fejüket.
-Azonnal beszélni kíván önnel.
Egy újabb mély sóhajtás hallatszott.
-Értem, köszönöm.
Majd intett, hogy elmehet. Ezután Juuzen is elindult, vissza az épületbe. De még mielőtt eltűnt volna, hátrakiáltott Rennek:
-Kezd el egyedül! Sietek vissza.
A fiú csalódottan nézett utána. Leült a közeli sziklára és meditálni kezdett. "Mit művelek? Megint visszacsókoltam..." De hiába igyekezett ellazulni. Percről-percre zavartabb volt. "Vajon mit érzek iránta?" Ismeretlen érzelmek kavarogtak benne és senki nem volt, aki segíthetett volna neki. Csak Juuzenre számíthatott, mégis miatta volt bizonytalan. Amit biztosan tudott az csupán az a furcsa tény volt, hogy élvezi a fiú csókjait.
-A francba már! -kiáltott fel, ereje végigsöpört a környezetén.
A kisebb-nagyobb kövek -mintha csak kilőtték volna őket- repültek arrébb. Ren megrezzent, ilyet még sohasem tapasztalt.
-Min húztad fel magad ennyire? -lépett elő az árnyékból Juuzen.
A fiú elfordította a tekintetét.
-Semmin. -vágta oda.
-Valami mégis kihozta ezt belőled... -sétált közelebb- Haragszol a csók miatt?
Már a hangszínéből egyértelmű volt, hogy nem gondolta komolyan a kérdést. Nemleges választ várt, de nem kaphatjuk meg mindig, amit akarunk. Ren szembenézett vele, ismét zavaróan közel álltak egymáshoz.
-Talán. -vetette oda hanyagul.
Hangja szinte már kihívó volt. Juuzen kajánul mosolyodott el.
-Nekem sem tetszik, hogy megzavartak... -súgta a fülébe.
Ren lehajtott fejjel igyekezett eltolni magától a fiút. Több-kevesebb sikerrel.
-Miért menekülsz?
-...
-Nem ezt akartad?
Ren bizonytalanul nézett a szemébe.
-Nem tudom...
-Akkor majd én tudom helyetted is.
Juuzen észrevette, hogy a fiú egyre idegesebb így egy, a homlokára adott csók után elengedte. Percekbe tellett mire megkomolyodtak és újra képesek voltak a kiképzésre figyelni. Ott ültek egymással szemben, mint mester és tanítvány.
-Jól van. Mutasd meg mit tudsz. -kezdte Juuzen.
"Eddig tartott a komolyság..."
-Nem hiszem, hogy ez jó ötlet. -vetette fel Ren.
A fiú kérdőn nézett rá.
-Miért is?
-Nem hiszem, hogy akarom látni a gondolataidat...
"...pláne, ha velem kapcsolatosak."
Juuzen jóízűen nevetett fel.
-Megöllek!
Mély levegőket véve nyerte vissza nyugalmát. Alig bírta ki, hogy ne nevessen fel újra.
-Közel jársz hozzá. Nyugi, semmi 'olyat' nem fogsz látni. -megköszörülte a torkát- Nem mintha hagynálak szabadon kutakodni a fejemben.
-Jó. -egyezett bele végül.
Kezét a szokásos módon fejmagasságba emelte és igyekezett áttörni Juuzen akaratának vaskapuit. Percekig ült ott, hadakozva az elme erejével, de hiába. Nem látott semmit, a fiú pajzsa tökéletes volt. Feszültsége egyre csak nőtt. Úgy érezte magát, mint a kitörés előtt álló vulkán.
-Te jössz! -adta fel.
-A múltkor dühös voltál mikor...
-Ne olvass bennem! -szögezte le ismét a fiú szavába vágva- Csak mutasd meg, hogy csinálod.
-Hatalmas benned az erő Ren, de nem vagy képes kihasználni. A fizikai erő fontos a csatában, de itt felejtsd el. Nem fog segíteni. Ahogy a harag és düh sem. A sötét oldal eszméje, hogy ez segít, de tévednek.
-Miért becsmérled? Te is közénk tartozol, ne beszélj úgy, mint egy jedi!
A fiú elmosolyodott.
-Valóban nem vagyok jedi, de sith sem. -jelentette ki.- A két tábor küszöbén állok a félhomályban, így látom meg a helyes utat.
Baljós némaság telepedett rájuk, amit ezúttal Ren tört meg.
-A Legfőbb Vezér tudja ezt?
-Akkor már halott lennék, nem gondolod? -gúnyolódott- Jól játszom a szerepem.
-Megnyugtató...
-Csak nem aggódsz értem, Kylo Ren?
Nem érkezett válasz. A fiú pedig egy mosoly keretében folytatta az okítást.
-Az első -és legszembetűnőbb- gond, a karod. A nagyobb tárgyak mozgatásánál, a lézernyalábok hatástalanításánál rendben van, de ilyenkor nem kell. Ezzel afféle hidat képezel önmagad és a célszemély között.
-És?
-Nem csak a magad hasznára. -magyarázta- A lány még tapasztalatlan volt, ezt a hibádat használta ki, hogy olvasson benned.
-De általában...
-Harc közben nincs általában. Van mindig és soha! Az életedbe kerülhet, ha ezt nem tanulod meg. -elhallgatott egy percre- Le kell szoknod erről, és arról is, hogy erőből próbálod kifacsarni mások gondolatait. Finoman ess neki egy ember elméjének, mintha meditálnál. A lélek igen törékeny Ren, vigyázz rá!
A fiú a szemét forgatta, bár valahol elismerte Juuzen igazát.
-Mond csak ki, mire gondolsz.
-Arra, hogy az ellenségeim. Nem jelentenek nekem semmit, mért kéne vigyáznom rájuk?
-Mert ők is emberek és ezzel magadra is vigyázol. De legfőképpen azért, mert én most erre kérlek.
"Mért fontos számodra mások élete? Az ellenségeink élete?"
-Megtennéd ezt értem, Ren?
A fiú mélyen elgondolkozott. Rengeteg kérdés rohant át az agyán.
-Akkor beengedsz?
Kimondta anélkül, hogy észre vette volna. Határozottan nézett Juuzenre, aki lesütött szemmel gondolta át a kérdést.
-Mit akarsz tudni?
Ren a fejét ingatta.
-Mindent.
A fiú félrenézett, de Ren folytatta.
-Te többet tudsz rólam, mint elárulod, igaz?
Bólintott.
-Azt mondtad szeretsz. Akkor nem érdemlek ennyit?
-Kegyetlen vagy Ren. Igaz, hogy tudok rólad ezt-azt, de azt, hogy ki vagy valójában még nem árultad el. Ahogy azt sem, hogy mit érzel...
"Még neked áll feljebb?!"
-A neveden kívül semmit sem tudok rólad. -tört ki belőle.
-Ez azért nem igaz. -kezdte- Láttad már mire vagyok képes, tudod, hogy nem vagyok se jedi se sith. De ami fontosabb, tudod, hogy mit érzek irántad.
-Honnan is tudhatnám...
-Szeretlek, Ren. Szeretem azt a határozott, erős férfit, aki vagy.
-Ne mond ezt. -hajtotta le a fejét.
-Mit érzel irántam?
-Hagyj!
-Olyan nehéz válaszolni?! Mért csókolsz vissza? Mért nem löksz már el?
-Elég!
-Akkor mondj valamit! Nézz a szemembe és mond, hogy gyűlölsz!
Ren haragja ismét kihatott a környezetére. Erejével taszította el a fiút. Hevesen indult vissza a romok felé és bár biztosra vette, hogy Juuzen majd megállítja, nem ütközött ellenállásba. Bevágta maga mögött az ajtót. Elvágódva az ágyon átölelte párnáját. Az ablakban Karyna jelent meg. Lassan a fiúhoz merészkedett és vigasztalón bökte meg csőrével. Most először jött ennyire közel. Ren végre megérinthette.
-Mért csinálja ezt? -beszélt hozzá- Idegesít...
"Még magamnak sem tudom megmagyarázni, mit érzek... mit kéne mondanom?" A kis lény kényelembe helyezkedett a párna mellett, halk rikácsolást hallatva. Pár perc múlva kopogás riasztotta meg a nyugodt csendet. Ren válasz nélkül hagyta.
-Ren. gyere vissza az udvarra!
A fiú hangja gyengéd volt, de hiába, nem kapott választ.
-Ren, kérlek!
Egyértelmű bűntudat volt a hangjában, de a fiú nem felelt. Juuzen végül benyitott.
-Nem mondtam, hogy bejöhetsz! -rivallt rá mozdulatlanul.
-Ahogy semmi mást sem. Gyere vissza.
Ren eleinte csak Karynát bámulta, majd átszólt a válla felett:
-Menj innen. -hangja teljesen nyugodt volt.
De a fiú nem tágított. Közelebb lépett az ágyhoz, amivel kihúzta a gyufát.
-Menj már! -kiáltott felülve- Látni se akarlak!
Ren lehúnyt szemmel igyekezett megnyugtatni magát, de jól tudta ez nem igaz. Mégis Juuzen mellett furcsa érzései támadtak. Az ágy rugója megnyikkant, ahogy a fiú leült. Homlokát Renéhez nyomta mélyet sóhajtva.
-Olvass bennem!
Egy percig elgondolkozott, de döntött. "Tudni akarom." Ezúttal nem volt gát. Juuzen teljesen megnyitotta elméjét. A fiú először egy gyermekkori emlékhez nyúlt vissza. Látta a fákkal szegélyezett falut a hegyek között. Szinte a bőrén érezte a szél simogatását. A tisztáson három gyerek tanult épp egy jedi mestertől. Ren azonnal felismerte a kék bőrt és a piros, vibráló szemeket. Akkoriban még sokkal hosszabb haja volt. Az emlék váltott. Egy családi vacsora képe került elő. A jedi mester az édesanyja volt. Boldognak tűntek Rent pedig egy ismerős érzés kerítette hatalmába. Eszébe jutottak a szüleivel töltött napok, mielőtt Lukehoz került volna. De az emlék ismét megváltozott. Az eddig csodálatos, virágzó táj most tűzben égett. Rohamosztagosok lepték el a falut. Az utcán felnőttek és gyerekek holttestei hevertek. Ebben a pillanatban halt meg ő is. Juuzen anyja sikoltás kíséretében zuhant a földre. Már csak Ő maradt. Az ajtóban ekkor ismerős alak bukkant fel, Snoke. "Erős. Lehet mire használni... Hozzátok a hajóra!" Az emlék egy sokkoló hangjával feketedett el. Nem jöttek elő újabb képek. Ren lassan kinyitotta szemét és megpillantotta Juuzen nedves arcát. Sírt, legalábbis könnyezett. Meglepte a látvány.
-Jól vagy? -tért vissza nyugodt hangszíne.
-Nem igazán. -erőltetett magára mosolyt.
Ren -maga sem tudta miért- magához ölelte a fiút. Karyna ismét rikácsolt, szárnyaival vadul csapkodva. A fiú megsimította a fejét.
-Semmi baj, Karyna. -nyugtatgatta.
A kis lény az ablak felé fordult, majd kettesben hagyta a fiúkat. Szemük ismét egymáson állapodott meg.
-Láttad, amit akartál?
"Juuzen..."
-Sajnálom, nem tudtam...
-De most már tudod. Még haragszol?
Ren közelebb hajolt, a fiú pedig meglepetésében azt se tudta, miként reagáljon. Érezte, hogy a gát ismét a helyére került, most már nem lesz képes belépni a fejébe, pedig volt mégy egy dolog... "Hátha..." Elhatározta, hogy ezt még akkor is kiolvassa belőle. A következő pillanatban megcsókolta Juuzent. A meglepett fiú ledermedt, de Ren nem fogta vissza magát. "Csak ma, csak most... had élvezzem ki!" Szenvedélyes csókká fokozódott. Ren karjai a fiú vállára nehezedtek. "Most..." És valóban, Juuzen elméje ismét megközelíthetővé vált. A fiú igyekezett észrevétlenül a legmélyére hatolni. "Mit érzel irántam?" Kellemes érzés járta át, valamint olyan összevisszaság, amit a saját fejében is tapasztalt. "Szeretlek." Ezt hallva visszatért a valóságba. A csók még nem ért véget, de nem is akarta... még egy kicsit. Juuzen keze végigcsúszott a hátán. Belekapaszkodott a felsőjébe. Ren nem tudta megmagyarázni az érzést, ami átjárta. Mégis úgy szorította magához a fiút, mintha bármelyik pillanatban elveszíthetné. Ugyanakkor meg is rémült. Ez az új, mindent elsöprő érzés ijesztő volt. Lassan már egymáshoz simultak. Ren arra eszmélt fel, hogy Juuzen finoman ellöki magától. Hevesen kapkodták a levegőt és Ren ráeszmélt mit is művelt. Érezte, hogy arcát elönti a pír. Hirtelen azt se tudta mit mondjon.
-Sajnálom... -nyögte ki végül Juuzen.
"Mit?" rohant át az agyán a gondolat "Nem csináltál semmi rosszat." Ekkor a szeme sarkából észrevett valamit. Zavarában elfordította a tekintetét. A fiú felkelve az ágyról az ajtó felé indult. Még feszült volt a légkör a szobában.
-Fél óra múlva gyere vissza az udvarra! Szeretnék mutatni valamit.
-O-Oké.
Ahogy a fiú után becsukódott az ajtó Ren elvágódott az ágyon. Ismét magához húzta párnáját. "Mért olyan édes a csókja? ... Tényleg vonzódok hozzá?" Bár Juuzen elméje őszintén vallott érzéseiről, testi reakciója is elég egyértelmű volt.  Már a gondolat is zavaró volt, de Renre is hasonló hatást gyakorolt a dolog. Kényelmetlenül fetrengett az ágyon. "Francba!" Nem akart magához nyúlni, a gondolat is megalázó volt. "Vajon Ő megteszi? ... Rám gondol majd...?" Ezek a gondolatok csak még jobban felizgatták. "Ne már!" Végső elkeseredésében keze az ágyékára csúszott. "Mi történik velem?" Magában nyögött, ahogy a nadrágjába nyúlt. Bizonytalanul kezdte, hisz kora ellenére ez volt az első ilyen alkalma. Lassan egyre jobb érzéssé vált. "Ha megteszi... Juuzen... ugye rám gondolsz közben?" Elfojtott nyögései miatt egyre jobban szégyellte magát, de már nem tudott megállni. Ráharapott a párnájára. "...Juuzen...!" Elérte a határait. Megalázó érzés futott végig rajta, ahogy kielégítette magát, mégis... vágyott erre. Az érintésre és erre a kegyetlen mámorra. "Ebbe belepusztulok... de akkor is, érezni akarlak..."


IV. fejezet

A fiúk aznap már egyáltalán nem találkoztak. Minden csendes volt, már-már unalmas. Egészen addig a visszatérő álomig. A sötét folyosó, a pislákoló lámpák és Han Solo... Ren már alig merte lehunyni a szemét. Egyik rémálom követte a másikat. Csak nappal lelt békére.
Másnap ismét Caryna hangjára ébredt. Rekord idő alatt szedte össze magát és már lent is volt az udvaron. Legalábbis ő. Juuzen helyett egy klón várta.
-Jó reggelt, uram! -köszöntötte- A fiatal mester azt üzente kezdje el nélküle, de sietni fog.
Ezután távozott. "Fiatal mester... tényleg ilyen erős lenne?" A fiú végül letelepedett egy kőre és meditált. Megemelte a körülötte lévő köveket. Eszébe jutott a Luke tanítványaként töltött idő... nyugtalanná vált, a kövek pedig egymást követve hullottak vissza a földre. Mintha újra ott lett volna, hallotta nagybátyja utasításait, tanácsait, majd az édesanyjáét is. Minden ott volt előtte... és nem bírta elviselni. Szeme kinyitásával vetett véget az emlékek áradatának. Ismerős arcot pillantott meg maga előtt.
-Juuzen...
A fiú ott ült a földön vele szemben. Ren észre sem vette, hogy megjött. Valahogy most megnyugtatta a már megszokott mosoly.
-Ügyes vagy! -hangja gyengéd volt- Igazán mélyen elmerültél az erőben... Megijedtél?
-Nem! -vágta rá gondolkodás nélkül.
-Mégis kiléptél belőle.
Ren mély levegőt vett. De az érzés ami körülölelte nem félelem volt... valami megmagyarázhatatlan keveréke a dühnek, bánatnak, magánynak, hiánynak... Észre véve elmélázását Juuzen kezével eltakarta a fiú szemeit.
-Ren, a teljes békét kétféleképpen érheted el. Vagy elengedsz mindent és semmit nem fogsz érezni, ami szinte lehetetlen. -közelebb hajolt- Vagy el kell viselned, hogy mindent érezni fogsz.
A fiúk nyugodtak voltak. "Mindent?" Leeresztette a kezét és visszaült a földre. Fojtatták. Egészen estig, de eredménytelenül. Ren minden alkalommal meghátrált. Végül már be kellett fejeznie... Némán meredt maga elé. "Miért nem megy?" Juuzen egy percre sem hagyta magára. Ott ült, néha felállt kinyújtóztatni a tagjait, mégsem ment el. Nem is mondott semmit. Nem is csinált semmit.
Napokig gyakorolták ezt, mégsem sikerült. Juuzen pedig egyre távolibbnak tűnt. Tisztes távolságot tartott, ami furcsa érzéseket váltott ki a fiúból. Egy hét elteltével személytelenné vált a kapcsolatuk. "Tényleg csak szórakoztál velem..." Ezzel a gondolattal merült bele a meditációba. Ezúttal hihetetlen sebességgel érte el az emlékeit, minden érzésével együtt. "Most ki fogom bírni!" Luke... Anya... Apa... Az erő, ami kitaszította a valóságba még a kőről is lelökte. Arcán egy fájdalmas könnycsepp csordult végig.
-Ren! -sietett oda a fiú- Jól vagy?
Az eleinte néma fiú halkan felelt:
-Nem... Miért nem megy?...
-Mert erőlteted. -letérdelt elé- Nézd, amiket odabent érzel és látsz, mind valóságos, ezért olyan nehéz elviselni. De nem szabad erőltetni, egyszerűen át kell, hogy folyjon rajtad minden.
Felsegítette.
-Talán kicsit pihentessük ezt. Holnap inkább az elmeolvasással fogjuk fojtatni.
Némán bólintott. Semmi ereje nem maradt veszekedni, értelme se sok lenne.
-Pihenj! -fordított hátat- Majd holnap...
A fiút felsőjénél fogva húzta vissza. Juuzen visszafordult. Szótlanok voltak, végül mégis megtört a csend.
-Mit tegyek? -megfogta Ren kezét- Azt akartad, hogy fogjam vissza magam.
"Most mégis..."
-...szükségem van rád. -nyögte ki halkan- De nem így...
-Nem tetszik, ha rideg és távolságtartó vagyok? -arcáról hiányzott a szokásos kaján vigyor.
Ren szó nélkül rázta meg a fejét. A fiú közelebb lépett.
-Tisztában vagy vele mit akarsz, ugye?
Újabb fejrázás volt a válasz. "Talán nem azt amit te... én csak... a régi Juuzent akarom...!" A fiú szájon csókolta. Ren zavarában azonnal eltolta, de Juuzen nem hátrált.
-Hisz ezt akartad, nem?
-N-Nem... -hangja már közel sem volt olyan határozott.
A fiú arcára kiült a megszokott édes mosoly. Melegséget, biztonságot árasztott. "Ez hiányzott."
-Egy hétig fogtam vissza magam...
"Már tudom, hogy a vége nem fog tetszeni."
-...ha azt akarod, hogy megint a régi legyek tégy is érte.
Ren ereiben megfagyott a vér. "Ugye, nem? Kérlek csak 'azt' ne...!"
-"Azt"? -ismételte Juuzen- Ne aggódj, semmit nem teszek, amit nem akarsz.
-Mi? ... Várj, te most olvastál bennem?! -hangja visszatért, de még nem kiabált.
-Végre a régi vagy. -nevetett fel- Igen.
-Ne turkálj a fejemben!
-Sajnálom, csak olyan rémült fejet vágtál, hogy...
-Nem érdekel! -szakította félbe.
-Rendben. Sajnálom. -ismét közel hajolt- Többé nem teszem. Ígérem.
Ren bólintott. "Megint túl közel vagy." De még hátra maradt egy dolog.
-Akkor... -nyelt egyet- ...mit akarsz?
Juuzen végigsimította a fiú arcát.
-Csak egy csókot kérek.
Ennek hallatán -és talán a közelségtől is- Ren zavarba jött. "Semmit, amit nem akarok, mi?" Szemét lehunyva emelte fel arcát. Néma és mély csók volt, amilyen azelőtt soha. "Juuzen..." Rövid sem volt, egy igazi nyelves csók. De véget ért...
-Visszacsókoltál. -jegyezte meg.
-Fogd be! Eredj a dolgodra és holnap már ez az éned fogadjon!
Nevetés tört ki belőle válasz helyett. Integetve távozott. "Újra a régi." Ren is vissza indult a szobájába. Lassan kezdte megérteni mit is érez. "Mindig magányos voltam, soha senki nem értett meg igazán. Most mégis... Most először érzem, hogy nem vagyok egyedül. Ebben a sötét, fájdalommal teli világban, amit magam teremtettem, szükségem van valakire, aki még képes mosolyogni."
III. fejezet

"Elég volt!" esett össze Ren az udvaron. Zihálva terült el a nedves kövön.
-Eddig bírtad? -kiáltott oda Juuzen.
A fiú fejét ingatva igyekezett felállni. Miután sebei ellátása után visszajött más típusú feladatokat kapott. Az állóképességét mérték fel. Kézenállás, fekvőtámasz, felülés és egyéb baromságok. Ren már torkig volt, kimerült.
-Mi értelme ennek? -lihegett- Nemhogy valami értelmeset tanítanál...!
Nehezére esett a beszéd, hisz alig kapott levegőt. De mért? Ennyire kijött volna a gyakorlatból, mióta a Rend Mesterévé vált? Valóba jóval kevesebb ideje volt már gyakorolni, mégis...
-Te csak csináld! Az értelmét majd én tudom. Kelj fel!
Ren minden izma ellenkezett a mozdulatsor ellen. Juuzen végignézve rajta meggondolta magát.
-Tartsunk öt perc szünetet.
Közelebb lépett, hogy felsegítse a fiút, de az elutasította a felé nyújtott kezet. Talpra szenvedte magát, majd a rom falához simult. Kezdte visszanyerni a nyugalmát. A szeme sarkából Juuzenre pillantott. A fiatal nem vette észre, éppen a kis szörnyetegét simogatta. Barátságos mosolya természetesen ott ült az arcán. Ránézésre jó kondiban volt, de egy ilyen helyen mit is lehetne csinálni edzésen kívül. Ren ismét maga elé meredt. A fiú odalépett hozzá.
-Folytathatjuk?
Bólintott, de nem mozdult.
-Mért csinálod ezt?
-Mert a Legfőbb vezér ezt parancsolta. -vont vállat.
-Nem, úgy értem... -nézett a szemébe- ...mért csinálod ezt velem?
Juuzen arcára kaján vigyor ült ki. Közelebb lépett, kezeivel elzárta a fiú menekülési lehetőségét.
-Mit csinálok veled?
-Tarts távolságot! -rivallt rá Ren.
Két kezével tolta hátrébb.
-Megmondtam, hogy nem érdekelsz!
De Juuzen nem tágított, megragadta a fiú csuklóit.
-Igazából, ezt nem mondtad. -nyomta a falhoz- Akkor ki érdekel? -suttogott a fülébe- A tábornok?
-Mi?! Fúj, dehogy!
"Miért mondod ezt?"
-Még nem vetted észre, igaz? Hogyan néz rád...
-Tévedsz!
-Jól tudom, mit érez.
Kezével felemelte Ren arcát, hogy a szemébe nézhessen.
-De jegyezd meg, nem fogom hagyni, hogy hozzád érjen! -hangja határozott és komoly volt.
"Miért?" Végre eleresztette. Hátrébb lépve intett, hogy folytassák az edzést, de a fiú nem mozdult.
-El... elmegyek a mosdóba.
Alig fejezte be a mondatot, már nyoma sem volt. Az épületben keresett menedéket... tulajdonképpen saját gondolatai elől. Amióta találkozott Juuzennel látta rajta, hogy csak játékként fogja fel az életet. Már-már azt hitte nem is képes komoly lenni, de tévedett. "Mért volt olyan komoly? Kizárt, hogy Hux..." És pont Ő. Amióta csak ismerik egymást ellenségek. Soha nem volt egy kedves szavuk se a másikhoz, hogy is érezhetnének bármit is egymás iránt. Mármint a tiszta haragon kívül. "Mi jut eszedbe? Utálom azt a fickót!" Most már tényleg össze volt zavarodva. "Mi a franc folyik itt?!"
Pár perccel később visszatért az udvarra. Nem várt látvány fogadta. Juuzen elemelkedve a földtől meditált, körülötte közepes méretű kövek lebegtek. A formáció hol kör volt, hol csillag... Erre képes a mély meditáció.
-Tetszik amit látsz? -mosolyodott el.
Ren mogorván lépett közelebb.
-Bármit mondok úgyis félre értenéd. -felelte közömbösen.
-Ennyire zavarnak az érzéseim?
A fiú félre nézett.
-Komolyan kérded?
A kövek lassan visszaereszkedtek a földre, Juuzennel együtt. Mosolya ezúttal nem volt az igazi.
-Ha ennyire akarod visszafogom magam.
-Képes vagy rá?
Egy mély sóhaj volt az első válasz.
-Nehezen.
"Hogy-hogy nehezen?"
-Folytassuk inkább. -lépett túl a gondolatain Ren- Mi jön?
A fiú elgondolkodott, majd széttárta kezeit.
-Ez. -vágta rá- Meditálj!
"Ez valami vicc?! Először testileg fárasztasz le, most meg lelkileg?" Juuzen valószínűleg észrevette, hogy a fiúnál elpattant a cérna, mert egyből reagált.
-Gyorsan elfogy a türelmed. Ez nem túl pozitív tulajdonság, pláne a harcmezőn. Meg kell tanulnod megőrizni a hidegvéred.
Ren elhelyezkedett úgy, ahogy még régen tanulta. Kényelmetlen volt a kötelező testtartás és a tudat is, hogy ismét csak egy padavan. A fiú mellé lépett, kezét a vállára helyezte. Ettől megrezzent. "Ne gyere ilyen közel..."
-Tudom, hogy kellemetlen... -halkan beszélt- ...találnod kell egy testtartást, amiben el tudsz lazulni. Ehhez nem elég, ha elég erősen akarod, meg kell találnod a lelki békéd.
Ren kirobbant a fiú kezei alól. Arcán enyhe pír látszott.
-Tudom, hogy kell meditálni nem vagyok már gyerek!
A fiú üvöltött, hangját a romos falak minden irányból visszaverték. Ezt látva egyértelművé vált, hogy ma ez már nem fog menni.
-Rendben. Akkor mára fejezzük be. Pihenj és gondolkozz, mivel kell megbékélned!
Juuzen ezután az erdő felé indult. A fiú hiába nézett utána. Vége volt. Ma már nem folytatják. Lassan indult vissza a szobájába, ahol egyből beborult az ágyba. "Mivel kéne megbékélnem?" De idővel a fáradtság eluralkodott rajta és álomba merült.
Ismét ott járt, azokon a sötét folyosókon. Ezúttal viszont nem volt nála kardja. Útját a pislákoló lámpák fénye világította be. "Nem..." Ott állt. Rá várva. "Nem akarok itt lenni..." "Ben... Ben...!"
Könnyekkel a szemében riadt fel. "Meddig fogsz még kísérteni?" A mellkasa mintha kettészakadna. "Mit vártok tőlem...?" Ezután Juuzen tanácsát megfogadva, keresett egy kényelmes testhelyzetet és összpontosított. "Mit kéne tennem...?"II. fejezet

Estére Ren végre lehiggadt. Remélve, hogy nem fog összefutni Juuzennel elindult felderíteni a helyet. Lent két klónon kívül üres volt a tér. Egyikük azonnal odafordult:
-Uram, éhes?
A fiú helyett hangos gyomorkorgása válaszolt.
-Megmutatom az ebédlőt.
Némán sétáltak vissza a romokba. A földszinti folyosó végén egy terjedelmes csarnok tárult eléjük. Alig volt bent valami, csupán étkezőasztalok és a hozzájuk tartozó székek. Az egyik asztalnál már pár klón élvezte a vacsorát. A fal melletti asztalon egy nagy kondér frissen elkészült étel várta az éhes szájakat. Mellé tányérok és evőeszközök voltak kikészítve. Ren továbbra sem szólt semmit. Szedett magának, majd egy teljesen üres asztalnál foglalt helyet. Elég közel ült, hogy hallja a szomszéd asztalnál ülők beszélgetését.
-Megint kiment.
-Csodálod? Azért remélem reggelre visszajön.
Ren maga elé meredve fontolgatta miről is beszélhetnek. Miután végzett újfent a szobája felé vette az irányt, de a lépcsőfordulóban visszafordult. Egy hatalmas mennydörgés kíséretében leszakadt az ég. Óriási vihar kerekedett pillanatok alatt. A fiú az ajtóban állva figyelte az esőt. Az erős szél könnyedén játszott a fák lombozatával. Az égből letörő villámok ezer irányba ágaztak el. A nyugati szárny aljában két klón jelent meg, de ők nem a vihart fürkészték. A távolban elterülő erdő felé meredtek. "Vajon mit keresnek?" Nem látszott semmi, csupán a táncoló fák. Ren még pár percig állt ott. Magával ragadta a természet féktelen ereje, valamint az eső mámorító illata. De tudta, hogy reggel egy teljesen újfajta edzés vár rá... egy teljesen hülye emberrel. Tudtán kívül megérintette az ajkát... Nem akart újabb meglepetéseket. Visszatért a szobájába, hogy kipihenhesse magát.
Álmában sötét folyosókon bolyongott. Egyetlen fényforrását kardja jelentette. Ahogy haladt előre a végtelen útvesztőben szembekerült valakivel. Azonnal felismerte... ősz haj, nyúzott dzseki... "Apa..." Han gyengéd mosollyal az arcán közelebb lépett. Megsimogatta fia arcát pont, mint akkor... "Szeretlek Ben..."
Vad zihálás közepette riadt fel. A vihar odakint nem csitult, a villámok beragyogták az egész szobát. A fiú arcán apró könnyek csordultak le. Mellkasa szorítani kezdte és már nem bírta tovább. Előtörtek az érzései. Szégyellte magát mégsem bírta abba hagyni a sírást. Összegörnyedt, mint kiskorában és hagyta, hogy az eső elnyomja a hangját.
Reggel valami furcsa hangra ébredt. Erősen ellenkezett a kelés ellen, de nem volt mit tenni. Minél hamarabb fejlődik, annál hamarabb itt hagyhatja ezt a bolygót. Az idegesítő hang viszont nem halkult. Mogorván az ablak felé fordult és egy addig még sosem látott élőlényt pillantott meg. Egy szürkés-lilás gyíkszerű lény bámult rá hatalmas sárga szemekkel. Fekete, éles csőre majdnem akkora volt, mint a feje. Ahogy izmos kis karjait megrázta egy pillanatra kivillant alóluk a sötétszürke hártya. "Tehát repülni is tudsz." Ismét elkezdte azt az idegesítő vinnyogást.
-Hallgass már! -vágta oda a párnáját Ren, de a lény csak odébb ugrott és fojtatta.
Addig nem is hagyta abba, míg a fiú fel nem kelt. A teljes világfájdalommal az arcán kezdett öltözni. A kis lény végig ott állt az ablakban és figyelt. Rennek valahol megtetszett ez a kis furcsaság. Közelebb lépett, hátha meg tudja fogni. Tévedett, a kis vakarcs megcsípte.
-De makacs vagy. -bámulta- Miféle lény vagy te...?
A következő idegölő vinnyogáskor észbe kapott és amilyen gyorsan csak tudott lerohant az előtérbe. Elég kellemetlenül érezte magát, ismét abban a ruházatban, de túl akart esni a dolgon. Lent Juuzen már várta. Kipihent volt és magabiztos, bár haja sokkal csapzottabb volt előző nap. Talán megázott tegnap a viharban. Valami dalt dúdolgatva épp magvakat szórt a kezébe.
-Jó reggelt. -vette észre.
-...Reggelt! -válaszolt Ren halkan.
A fiú elégedetten mosolygott.
-Több a semminél.
Ren kérdőn nézett rá, de Juuzen csak legyintett. Az ég felé nézve elkezdett énekelni. Ren nem ismerte fel a dalt, és bár sose vallotta volna be tetszett neki. A szöveg, a ritmus és Juuzen hangja is. Mikor abbahagyta, újra az az idegesítő vinnyogás hallatszott. Az előbbi furcsa lény elegánsan szállt a fiú vállára és a kezébe kiszórt magokat kezdte csipegetni. Juuzen a kis lény fejét simogatta.
-Ügyes voltán, Caryna.
-A tiéd? -kerekedett ki Ren szeme.
-Igen. Édes, igaz? -ezt hallva a kis jószág dörgölőzni kezdett.
-Irritáló hangja van...
-Majd megszokod. -nevetett fel.- Kezdjük. Mond el, mik az erősségeid és mik a gyengéid?
Ren egy pillanatra hűvös ábrázatot vet fel, mégis elgondolkozott a kérdésen.
-Mások elméjében könnyen tudok olvasni, tudok bánni az erőmmel és a kardommal is.
Elhallgatott, tudta, hogy vannak gyengéi, de nehezére esett megtalálni és kimondani őket. Bizonytalanul nézett a fiúra, remélte ő majd összeszedi helyette. Juuzen vett egy mély levegőt.
-Az első lépés, ha elismered a hibáidat, mert csak utána tudod kijavítani őket. -megvakarta a fejét- A dühkezelés nem az erősséged. Kardforgatás terén is van még hova fejlődnöd. A másokban való olvasást még csiszolni fogjuk, de összességében menni fog. Ahogy láttam nagyon kitartó vagy, szóval, ha megtanulsz bízni bennem és hallgatni rám gyorsan végzünk.
-"Bízni benned..." -ismételte Ren gúnyosan.
-Túl sokat kérnék vele? Látom nem tudtad túltenni magad a tegnapin.
Ren nem felelt, félrenézett. Valamiért képtelen volt a fiú szemébe nézni.
-Akárhogy is, ha tovább akarsz lépni hallgatnod kell rám.
-Rendben.
"Lehetetlent kérsz azzal, hogy bízzak benned."
-Akkor kezdjük egy kis fizikai edzéssel.
Arrébb lépett és a háta mögött álló kőfal felé biccentett.
-Mászd meg ezt.
-He?
Ren egy pillanatig csak állt ott, de Juuzen nem gondolta meg magát.
-Rajta nagy fiú. Nemcsak az elménket kell edzenünk, hanem a testünket is. -kacsintott- Addig nem lépünk tovább, míg adott időre meg nem tudod mászni.
"Ne szórakozz velem!" Elszántan igyekezett felkapaszkodni a még nedves köre. Alig talált fogást rajta. Céltudatosan haladt felfelé, de egy kérdés mégsem hagyta nyugodni. "Mennyi az a megadott idő?" Testébe folyamatosan belemart a fájdalom, ahogy sebei apránként felszakadtak. De már nem volt messze a cél. Figyelmen kívül hagyta teste figyelmeztetését és egyre türelmetlenebbül mászott feljebb. Nem kellett volna kapkodni. A lába lecsúszott a szikláról, karja pedig nem talált biztos fogódzót. "Francba!... Ha nem tudok megkapaszkodni..." Már nem sok választotta el attól, hogy összetörje mindenét, mikor hirtelen megállt. A talaj fölött pár centivel. Letette a lábát, mintha csak az ágyból kelne ki és lehuppant a földre. Juuzen állította meg. Ren még zihált, átkarolta sebeit. Keze azonnal véres lett. "Ki kell cserélnem a kötéseket." A fiú közelebb lépett.
-Jól vagy?
Kezét Ren inge felé emelte, de a fiú elutasította és bólintott.
-Had nézzem!
Finoman lehámozta magáról a ruhákat, bár felszisszent közben. Juuzen karon ragadta és a nyugati szárnyba vezette. Egy apró orvosi szobába.
-Vetkőzz és ülj fel oda!
Ren vonakodva teljesítette ezt. Karjait maga előtt tartva próbált valamiféle pajzsot formálni.
-Egyedül is meg tudom csinálni! -kelt ki belőle.
-Igen tudom. De az én hibám, mert elfelejtettem, hogy sérült vagy.
Juuzen óvatosan kezdte leszedni a sebeket borító kötést. A fiú egyre kellemetlenebbül érezte magát. "Menj innen... Ne nyúlj hozzám....!" Bár nem tudta pontosan mit is érez.
-Ren... -zökkentette ki a gondolataiból- Ennyire felhúz, ha megérintelek?
"Túl közel vagy..." Bár kiabálni akart, nem jött ki hang a torkán. Megint csak teste mozdult. Egy hatalmas pofon érte Juuzent. A fiúk egy pillanatra megszeppentek. Ren igyekezett minél határozottabb képet vágni, hogy a fiú felfogja végre az üzenetet.
-Pff... -ismét ott ült az arcán a mosoly.
Kezével finoman megérintette a pofon helyét és csak ennyit mondott:
-Ezt "igen"-nek veszem.
-Kifelé! -kiáltott rá Ren- Tűnj innen!!
Juuzen egy néma bólintással elhagyta a helyiséget. "Mit művelek?" A fiú újrakötötte sebeit, majd mindent úgy hagyva ahogy volt, visszament az előtérbe. Nem lépett elő azonnal, habozott, tudta, hogy itt van. Szembe kellett nézni vele, hátra hagyni ezt a gyerekes viselkedést, amit azelőtt még sohasem tanúsított.
I. fejezet

Az ablakból láthatóvá vált a cél. Egy apró, kék bolygó. Ez volt a Sennor. Ide száműzik míg eléggé fel nem készül. Ren lassan, de biztosan felöltözött, bár sebei igencsak gátolták a mozgásban. Az ajtóban ismerős alak tűnt fel.
-A Legfőbb vezér hívat. -mondta közömbösen.
A fiú egy szót sem szólt, csak bólintott. Szigorúan háttal állt neki, nehogy észrevegye arcán a fájdalom jeleit. Amint elkészült a parancsnoki híd felé vette az irányt, ahol mestere várta. Ekkor már megkezdődött a leszállás.
-Itt fogsz tanulni egy korábbi tanítványomtól. -mondta- Erősebb, mint látszik, úgyhogy gondold meg, mit teszel!
-Igenis.
Hangja határozott volt, legbelül mégis vegyes érzelmek tomboltak. Egy romos templomféle mellett szálltak le. Snoke maga kísérte el tanítványát a régi, köves úton. Hűvös volt, az ég teljesen elborult, mintha bármelyik pillanatban leszakadhatna. A romok közül emberek léptek elő, teljesen egyforma arcuk és termetük árulkodott származásukról. "Klónok..." Látván a Legfőbb vezért tisztelegtek. Végül elérték az út végét, egy repedezett, ódon kőfalat, mely egykor talán a templom díszes kapuja lehetett. És ott volt Ő is. Sötét ruhát viselt, hagyományosat, mégis megjelenése  eltért a várttól. Kék arcát élénk piros szemei ékesítették, csak úgy sütött róla a magabiztosság. Megjelenése egyértelműen besorolható volt, egy chiss. Tisztelettudóan hajolt meg mestere előtt. Snoke a mellette álló fiúra mutatott.
-Ő itt Kylo Ren. A gondjaidra bízom!
-Megtisztelsz.
Közelebb lépett és a kezét nyújtotta:
-Juuzen vagyok.
De Ren meg sem mozdult. Továbbra is távolságtartó maradt. De ezúttal nem sikerült félelmet keltenie. Juuzen visszahúzta kezét, végigmérte a fiút és felnevetett.
-Jól van hercegnő, majd köszönni is megtanulunk. - bár ennyi is elég lett volna, még hozzátette- Hát nem egy Darth Veder.
-Te kis...!- ugrott volna Ren, de mestere megállította.
Háta mögött határozott nevetés hallatszott.
-Hux!- üvöltött hátra a fiú.
A férfi egy furcsa mosoly kíséretében abbahagyta. Snoke ismét megszólalt:
-A tábornok pár emberrel itt marad, arra az esetre ha...
-NEM. -szakította félbe Juuzen- Bocsáss meg mester, de csak útban volnának. Nem érek majd rá velük is foglalkozni.
Egy percnyi csend után a Legfőbb vezér bólintott. Intésével jelzett a katonáknak, hogy szálljanak vissza a hajóba. Hux tétovázott. Vetett egy barátságtalan pillantást Juuzenre, majd Renre és távozott. Snoke is elindult vissza, de még egyszer hátra fordult:
-Tájékoztass mindenről!
-Természetesen. -hajolt meg.
Amilyen gyorsan jött, úgy el is tűnt a hajó az űrben. Ren viszont maradt. Egy idegen és barátságtalan borongós vidéken... de legalább Huxtól megszabadult...mégis...most annyi minden keringett a fejében, nyugalomra lett volna szüksége, de azt nem kapott...
-Gyere.- törte meg a csendet ifjú mestere- Megmutatom a szobádat.
A keleti szárny felé indultak, bent igen nagy meglepetés fogadta Rent. A romok csak kívülről voltak ódonok, belül felújított berendezés és robbanásbiztos falak álltak. A második emeleten a folyosó közepén egy sötét acél ajtó rejtette a szobát. Fakó falak, egyszerű berendezés. Ruhásszekrény, komód és ágy.
-Hol van a kommunikációs felszerelés?
-Máshol. -felelte egyszerűen- Öltözz át! -mutatott az ágyon lévő összehajtott ruhákra- Míg itt vagy csak ezeket viselheted, a saját cuccaid süllyeszd el a szekrénybe!
Ren barátságtalan vagy inkább bizonytalan arccal állt a szoba közepén.
-Gyere le, ha kész vagy. Nem kell sietni...
Ezzel magára hagyta. A fiú úgy döntött elfogadja a kihívást, végigcsinálja. Erőssé fog válni, amilyen a nagyapja is volt. Az ágyra kikészített ruhát vizsgálva azonban egy kellemetlen érzés járta át. Barna, a jedi hagyományoknak megfelelő viselet volt. Jól ismerte, hisz régen volt hasonló ruhája. Az ágyra vágta és a fiú után viharzott.
-Mit jelentsen ez?!
Gallérjánál megragadva a falhoz szorította Juuzent.
-Mire gondolsz? -arcán édes mosoly ült.
-Egy jedi egyenruha? Ne szórakozz velem!
-Megvan az okom rá, hogy azt adtam, szóval vedd fel! Ó, és csak, hogy tudd nem ez a szórakozás legjobb módja... -megragadta Ren karját és közelebb rántotta magához- ...hanem ez.
A fiú már nem kiabált, Juuzen csókja elhallgattatta. Egy perci azt se tudta mi történik, amint azonban újra tudott gondolkodni, minden erejével ellökte magától. Kezét a szája elé emelte. Fülei végén látszott a pír.
-Mi...mi...?
Juuzen továbbra is csak mosolygott.
-Hogy merted?!
-Ugyan már, csak egy csók volt.
-Csak?! Nem tűnt fel, hogy férfi vagyok?!
-Na és? -lépett közelebb- Tetszel.
Mintha megállt volna a szíve, teste mégis azonnal reagált. A vörös fénykard alig egy centire lehetett Juuzen nyakától.
-Mondtam, hogy ne szórakozz velem!
-Eszemben sincs.
Hangja magabiztosan csengett. De ő maga is az volt. Kezét a kard felé nyújtotta, de nem a markolathoz. A sugárba nyúlt bele, rezzenéstelen arccal. Mégsem az történt aminek kellett volna. A fénykard nem ártott neki, a tenyere vonalában megszakadt. Rennek földbe gyökerezett a lába. Még sosem látott ilyet azelőtt. Juuzen kihasználta a helyzetet és elvette a kardot. Odébb hajította, míg a fiút a falhoz rúgta. Egy kezével ott is bírta tartani, persze ehhez a még be nem gyógyult (most talán fel is szakadt) sebek is hozzájárultak. Ismét az a kedves mosoly...
-Komolyan mondtam, tetszel.
Ezzel elengedte.
-Ne aggódj, mindent meg fogok tanítani, amit tudok. Holnap kezdjük, ma inkább ismerkedj a hellyel.
Ren feltápászkodott és visszaindult a szobájába. A fénykardját viszont nem bírta fölvenni, a fiú megelőzte.
-Ezt majd megőrzöm én. Magad is láttad, nem mész vele sokra.
Juuzen arcán megint ott volt a vigyor. A fiú ezt már nem bírta elviselni és az új helyén keresett menedéket. El se tudta képzelni mi vár itt rá... "Mi járhat a fejében?" Az ágy szélén ücsörögve is látta azt a mosolyt... idegesítette, mégsem bírta kiverni a fejéből.

My answers:

1 What do you usually use to draw / to make art?
-Paint, pencil ... sometimes even chalk it...
2 Do you have an idol? Who?
-Magnus Bane Heart 
3 Are you superstitious?
-Yes very much...
4 Cucks or Vans?
-Cucks...
5 Do you have a fave quote? If so, tell me ^^
-"La shai'a waqi'on motlaq bal kollon momken" --> "Nothing is true, everything is permitted."
6 Have you ever done something forbidden / dangerous ? Tell me.... ♥
-I can't remember... Wink/Razz 
7 What's your fave day of the week? Why?
-Friday is the end of it at school.....although on Sunday it will come out with new webcomic page La la la la 
8 Fave couple? (or character in main)
-Joa x Dylan...... (Simon x Jade-> own character) Love

9 What makes you cry?

-The slow emotional death...Waaaah! 
10 Red hair or blonde?
-Red, like me
11 Action/Sci-Fi/Romance/Crime Which?
-Action
12 What's your eye color?
-Brown
13 Do you like horror movies? If so, which is your fave?
-I love them Heart  The Conjuring...

My questions:
- Do you have any pets / if so what?
- What is your favorite time of year?
- Shoulder bag or backpack?
- Think about Friday the 13th?
- Play video games / if so what?
- Favorite color?
- What kind of music are you listening to right now?
- What's the first thing you think about Hungary?
- Hot dog or hamburger or pizza?

InnocenceOfOurHearts
ZombieComboFans
If you feel like calm fill in ^.^